Ministers regelen 'schone lei' voor oud-patiënten

Goed nieuws voor ex-kankerpatiënten. De ministers Hoekstra van Financiën en De Jonge van Volksgezondheid hebben namelijk een maatregel aangekondigd waarmee zij het 'schone lei-beleid' gaan regelen.

Oud-patiënten die bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering (ORV) willen afsluiten, werden in het verleden vaak geweigerd vanwege hun medische geschiedenis. En als zij al zo’n verzekering konden afsluiten, moesten ze daarvoor een veel hogere premie betalen.

Ingrijpend
Dat had soms ingrijpende gevolgen. Zo is een ORV soms verplicht bij een hypotheek of een bedrijfslening. Belangenorganisaties hebben daarom aan de bel getrokken bij zowel de verzekeraars als de regering.

Tien jaar kankervrij
De ministers hebben de nieuwe regeling dan ook opgesteld in nauw overleg met alle betrokken partijen. Volgens de nieuwe regels moeten verzekeringsaanvragen van ex-patiënten die tenminste tien jaar vrij zijn van kanker nu net zo worden worden beoordeeld als die van andere consumenten.

Nog kortere termijn
Voor mensen die als minderjarige kanker hebben gehad, geldt een termijn van vijf jaar. Daarnaast gaat er ook voor sommige vormen van kanker een kortere termijn gelden. Het gaat dan om varianten waarvan de medische wereld heeft bepaald dat de kans op terugkeer erg klein is.

Vragen over uw ORV
Heeft u naar aanleiding van dit bericht een vraag over een lopende of nieuwe ORV of over een andere levensverzekering? Wij beantwoorden hem graag voor u. Neem dus gerust contact met ons op.01-04-2020
 
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top